Geen finale voor Feyenoord A1 in Zuid-Afrika

7 augustus 2014 19:49 - Feyenoord.nl

Feyenoord A1 is er donderdag niet in geslaagd de finale te bereiken van het U19 Tournament in Durban. Nadat de ploeg van trainer Roy Makaay als groepswinnaar was geëindigd in de poule, was het in de halve finale niet opgewassen tegen de leeftijdsgenoten van Benfica. De Portugezen waren in Zuid-Afrika met 0-2 te sterk en bereikten daarmee de finale, waarin Santos te tegenstander is.

Feyenoord A1 kwam al na tien minuten op achterstand. Een doelpunt van Pereira betekende de 0-1, een tussenstand die tot de 55ste minuut op het scorebord bleef staan. Toen was het Kevin Oliveira, die van dichtbij de marge verdubbelde namens Benfica. Hij gleed de bal uit een voorzet achter doelman Tim van der Linden. De ploeg van Makaay drong in het restant van de wedstrijd nog wel aan, maar slaagde er niet in om nog iets aan de achterstand te doen.

Zaterdag 9 augustus aanstaande speelt Feyenoord A1 tegen het Argentijnse Boca Juniors de wedstrijd om de derde plaats.

Feyenoord A1 – Benfica A1 0-2