Feyenoord B1 loopt averij op in titelstrijd

30 april 2014 18:28 - Feyenoord.nl

Feyenoord B1 heeft dinsdagavond één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Roda JC B1. In Kerkrade bleef de ploeg van trainer Cor Adriaanse steken op een 1-1 gelijkspel. In de blessuretijd kreeg Feyenoord nog dé mogelijkheid op de overwinning, maar Calvin Verdonk schoot de toegekende strafschop hard over het Limburgse doel.

‘Typerend voor deze wedstrijd’, baalde Adriaanse. ‘We speelden in een veel te laag tempo tegen een stug verdedigend Roda JC. Als zij zich ingraven op eigen helft moet je als Feyenoord zijnde de bal in hoog tempo rondspelen en het spel verplaatsen. Maar dat deden we niet.

Kort na de pauze kwam B1 op voorsprong toen spits Nigel Robertha de Roda-doelman verschalkte, maar vijf minuten later werd die voorsprong teniet gedaan. Roda JC kon een vrije trap ongehinderd achter doelman Ferry Hagendijk koppen. Adriaanse: ‘Bij de gelijkmaker stonden we in de zestien gewoon te slapen.’

Door de puntendeling en de winst van concurrent PSV staat B1 in punten gelijk met de Eindhovenaren. Beide koplopers hebben aanstaande zaterdag nog één wedstrijd te gaan. ‘Een grote teleurstelling’, aldus Adriaanse over het terugkomen van PSV in de titelstrijd. ‘We hadden het binnenhalen van de titel in eigen hand, maar nu staan we gelijk met PSV. Wij moeten zaterdag winnen van FC Twente en hopen op een misstap in Eindhoven.’

Als beide ploegen zaterdag een gelijk resultaat behalen, volgt een beslissingsduel tussen Feyenoord en PSV.