Feyenoord met mooie 5-1 naar voorronde CL

27 april 2014 16:50

Feyenoord heeft zich met een mooie 5-1 in een enthousiaste Kuip verzekerd van de tweede plaats op de ranglijst en daarmee voorronde Champions League. In De Kuip werd Cambuur met 5-1 verslagen en de vertrekkende Ronald Koeman daarmee in stijl uitgeluid.

In een redelijke eerste helft was Feyenoord sterker, maar stond het bij rust toch 1-1. Ruud Vormer had Feyenoord met een schuiver op voorsprong gebracht. Cambuur kwam via Barto vlak voor rust tegen de verhouding in langszij.

Na rust zette Koeman zijn 5-3-2 om in het vertrouwde systeem met Boetius weer als derde aanvaller. Dat leverde direct het gewenste resultaat. Cambuur wist het even niet meer. Dat leverde vier minuten na rust de 2-1 op van Vilhena. In het vervolg kon Feyenoord simpel uitlopen naar 5-1. Achtereenvolgens Pelle (zijn 50ste), opnieuw Vilhena en invaller Boetius zorgden voor de mooie score en luidden daarmee het prachtige afscheid van Koeman in.