Simpele zege Feyenoord op Heerenveen: 2-0

16 maart 2014 16:22

Na de zakelijke overwinning uit bij FC Groningen won Feyenoord thuis uiteindelijk opnieuw simpel. Heerenveen had geen kans in De Kuip en werd met 2-0 verslagen.

Ronald Koeman begon weer met drie spitsen. Hij verraste echter wel opnieuw door Bruno Martins Indi en Tonny Vilhena naar de bank te verwijzen. Dat leidde aanvankelijk niet tot een verrassend Feyenoord. De ploeg begon goed en kreeg in de persoon van Schaken al heel snel in de wedstrijd een kans op de openingstreffer. In het vervolg gebeurde er weinig in de eerste helft. Na een half uur was De Vrij dichtbij. Uit een corner kon hij bijna binnenkoppen.

In de rust zette Koeman de puntjes op de 'i' met zijn nieuwe idee van spelen. Hij werd daarbij geholpen doordat Vormer direct na rust een vrije trap binnenschoot. Met de 1-0 op het scorebord kon Feyenoord vrijer gaan voetballen. Dat leverde na een mooie aanval de 2-0 op van Immers. Feyenoord kreeg daarna nog diverse goede kansen op meer. Heerenveen had niets meer in te brengen. Na een overtreding van Kums binnen de 16, moest de Heerenveen speler met rood vertrekken. Vilhena, de nieuwe penaltynemer, mocht aanleggen voor de 3-0. Ook hij wist echter niet te scoren van elf meter. Het zou Feyenoord qua spelbeeld en resultaat totaal niet deren. Het slap inschieten na alle gemiste penalties dit seizoen, geeft echter wel te denken.