Feyenoord wint benefietduel door prachtige vrije trap Vilhena

5 januari 2014 12:39
Via een prachtige vrije trap van Tonny Vilhena in de 88ste minuut heeft Feyenoord het benefietduel tegen Excelsior met 1-0 weten te winnen. In een grotendeels volle Kuip werkte Feyenoord al na twee trainingen de eerste wedstrijd van 2014 af. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van 100 jaar Daniel den Hoed in Rotterdam. De opbrengst van het oefentreffen gaat in zijn geheel naar kankeronderzoek in het Erasmus MC. In de eerste helft bleek dat de spelers pas net weer in training zijn. Er waren nauwelijks mogelijkheden te noteren. Samuel Armenteros en Otman Bakkal kregen mogelijkheden, maar waren niet scherp voor het doel. Na de rust bleef alleen Kongolo nog een kwartier staan omdat Miguel Nelom na zijn blessure 30 minuten mocht spelen. Na rust kwamen er meer mogelijkheden, zowel voor Excelsior als uiteraard voor Feyenoord. Zo hield Boy de Jong een inzet van Te Vrede uit het doel en trof Wesley Verhoek de paal. Eerder had Nuytinck van Excelsior de lat al geraakt aan de andere kant. In de 88ste minuut werd het dan toch 1-0. Tonny Vilhena schoot een vrije trap op prachtige wijze binnen. Feyenoord eerste helft: Lamprou; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Bakkal, Goossens; Schaken, Pellè en Armenteros. 2e helft: Graafland, Lopes Cabral, De Vrij, Martins Indi, Kongolo ('60 Nelom), Dekker, Immers, Vilhena, Verhoek, Te Vrede en Boëtius.