Boëtius: ‘We waren de baas op het veld’

2 december 2013 14:48 - Feyenoord.nl

‘Hij zat er lekker in, ja’, knikte Jean-Paul Boëtius zondag kort na afloop van Feyenoord – PSV met een grote grijns op zijn gezicht. De dolgelukkige aanvaller verwees met zijn woorden naar zijn bijzonder fraaie treffer op slag van rust. Het doelpunt – de bal vloog na een diagonaal schot in de verre kruising – betekende de gelijkmaker voor de Rotterdammers, die vervolgens in de tweede helft de overwinning (3-1) naar zich toetrokken.

Hoewel Boëtius met een treffer en een assist een groot aandeel had in de cruciale zege op PSV, legde hij na afloop de nadruk op de eenheid die het team negentig minuten lang had uitgestraald. ‘We hebben vandaag laten zien hoe sterk we mentaal zijn’, vond Boëtius. ‘Na een goede openingsfase kwamen we lullig op achterstand, maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Sterker nog, we bleven druk zetten en hielden dreiging voorin. Dat resulteerde in de gelijkmaker, die zo kort voor rust natuurlijk een geweldige steun in de rug betekende.’

‘In de rust hebben we met elkaar afgesproken dat we het goede gevoel moesten vasthouden en op dezelfde wijze moesten doorgaan’, vervolgde de jeugdinternational. De beloning voor de enorme hoeveelheid energie en inzet die Feyenoord in de topper bleef stoppen volgde al snel, toen Graziano Pellè met twee treffers de wedstrijd besliste. ‘Een verdiende overwinning’, meende Boëtius. ‘Dit is vooral het gevolg van een uitstekende teamprestatie. We voelden ons negentig minuten lang de baas op het veld.’

Volgens Stefan de Vrij was niet alleen de gelijkmaker van Boëtius een cruciaal moment in de wedstrijd, maar ook de eerste fase van de tweede helft. ‘We hebben toen uitgestraald en laten zien dat er voor PSV niets te halen viel’, vond de verdediger. ‘Net als voor rust hebben we de tegenstander continu onder druk gehouden en bovendien sloegen we zelf toe met twee goals.’

Hoewel Feyenoord over de hele wedstrijd gezien de meeste aanspraak maakte op de overwinning, leek het na de openingstreffer van Adam Maher een moeilijk verhaal te worden. De Vrij: ‘Die goal viel tegen de verhouding in, maar juist daarom is het knap dat we dominant en aanvallend bleven voetballen. Bovendien hebben we op het doelpunt na nauwelijks iets weggegeven. Dit is voor ons een noodzakelijke overwinning.’