Onverdiende nederlaag tegen FC Twente: 0-1

16 oktober 2010 22:41

Vooraf was er bij Feyenoord fans veel vrees voor de wedstrijd tegen FC Twente. Dat bleek qua spel absoluut onterecht. Feyenoord was verreweg de beter voetballende ploeg in De Kuip. Toch verloor Feyenoord weer en wel met 0-1 door een doelpunt van nota bene Denny Landzaat. Feyenoord werd door scheidsrechter Bossen een zuivere penalty vanwege hands onthouden.

Feyenoord drong FC Twente terug in de eerste helft en had een overduidelijk overwicht. Toch had FC Twente twee keer grote kansen op de openingstreffer. Feyenoord miste opnieuw stootkracht voorin om dat overwicht en goede spel om te kunnen zetten in doelpunten.

In de tweede helft kon Feyenoord dat spel doorzetten. Met goed verzorgd voetbal en combinaties was het tegen de kampioen erg hoopvol. Het was echter FC Twente dat met de punten aan de haal ging. Oud-Feyenoorder Landzaat tekende 12 minuten voor tijd voor het enige doelpunt.